Homok

Szokatlan döntést hoztunk a társammal tavaly tavasszal. Vettünk egy horgász- és fürdőző tavat, aminek a teljes rekonstrukciójába kezdtünk. Persze sokan kérdezhetitek, mit lehet egy tavon „felújítani”? Én sem gondoltam bele mennyi mindent lehet annak érdekében fejleszteni, hogy sokkal nagyobb közösségi élményt nyújtsunk az idelátogatóknak és maradandó emlékekkel vihessék a hírünket a „nagyvilágba”! Kezdjük például azzal, hogy rengeteg homok szerepelt a terveinkben, mert nem egyszerű ötleteink voltak.

 

Homok egy strandfelújításhoz

A megvásárolt tó környéke, gyakorlatilag maga a paradicsom. Gyönyörű erdős, bokros táj, fantasztikus csend és nyugalom, ami nagyban segítette gondolataink és terveink szárnyalását. Megálmodtuk, hogy a fürdőző tó strandjára elképesztő mennyiségű www.fuvar-oda.hu – homok kell majd, mert egy igazi Beach hangulatot akartunk. Beach bárral, vízi biciklivel, baba- és gyerek strandrésszel, stb. És az ugyebár alap hogy a gyereknek a homokozás egy strandon az alapszükséglete. Nekem is három gyerekem van és nem tudnám elképzelni a strandolást homok nélkül. Imádok én is a gyerekekkel fürdeni, játszani és hatalmas várakat építeni!

homok

Homok beszerzése

Természetesen hosszas tervezés és engedélyeztetés előzte meg a kivitelezést, de szerencsénkre a helyi önkormányzat részéről rengeteg segítséget kaptunk és mindenben partnerek voltak. Ez a mai Magyarországon azért lássuk be, elég ritka. De miután nekem van önkormányzati tanácsadó múltam, sikeresen tudtam az érdekeinket képviselni, úgy hogy munkalehetőséget és a helyi lakosoknak kedvezményes belépő konstrukció kidolgozását kínáltunk. Erre pedig „harapott” a polgármester és az egész képviselő testület. A polgármester javasolta, hogy a tervekben szereplő mennyiségű homok beszerzésével forduljak a Fuvar oda céghez, mert régi partnerük és náluk jobb áron és megbízhatóbb csapatot úgysem fogunk találni.

Így is tettünk. Felkerestük őket, és amikor vázoltuk a nagyszabású ötleteinket még tanácsokkal is el tudtak látni a homok minőségét, színét illetően. Szín??? Igen. Bizony. Véleményük szerint ugyanis az emberek imádják a fehér homokot, mert olyan messzi luxus nyaralóhelyek képzetét adja, ahova sajnos csak nagyon keveseknek adatik meg eljutni élete során.

Így megállapodtunk a mennyiségben és a szállítási időpontban, amelyet percre pontosan tartottak, és még a kivitelező kiválasztásában is partnerre találtunk bennük, hiszen az elmúlt jó pár év építőanyag ellátás biztosítatása során rengeteg céggel kerültek kapcsolatba, és nagyon pontosan tudják, hogy ki a megbízható és ki a kókler cég.
Sikerült egy, a terveinknek megfelelő céget kiválasztani, akikkel egy nagyon előnyös szerződést kötöttünk, és akik határidő lejárta előtt be is fejezték a projektünket. El kell mondanom. Sokkal szebb lett, mint gondoltuk, terveztük. A fehér homok zseniális a strandon, a gyerekek és a felnőttek is imádják. A vendégek annyira elégedettek, hogy a nyitást követőn a működés 4 és fél hónapja alatt gyakorlatilag megháromszoroztuk a forgalmunkat, és messzi országrészekből is érkeznek hozzánk a vendégek.