Kongó utazás

Kongóról mindenkinek a gorillák jutnak eszébe, mert régebben volt egy film Anthony Hopkins-szal, aki egy Kongó utazás során ragad a dzsungelben és lesz egy gorilla közösség tagja gyakorlatilag. Miután ez most nem egy film esztéta értekezés, hanem egy utazási rovat, ezért térjünk is vissza a szárazföldre és beszéljünk egy kicsit Kongóról.

Kongó utazás a gorillák földjére

Afrika, mint kontinens maga a csoda, hiszen az Egyenlítő vidékén lévő országok zömében egzotikus népek által lakott területek, telis tele csodálatos tájakkal, és olyan rejtett szépségű látványosságokkal, amiket egy Kongó utazás során feltétlenül látni kell. Amikor először hallottam arról a lehetőségről, hogy most már nem csak Angliából, hanem Magyarországról is elérhetővé váltak ezek az utak, azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Nemcsak a táj, hanem a gorillák élete is elképesztő módon érdekelt.

Kongó utazás gorilla

Kongó utazás last minute

Felmentem a kulonlegesuticelok.com honlapra és megláttam, hogy már most, a hónap végén indul egy Kongó utazás, így nagyon kellett kapkodnom. Miért is? Egyrészt azért mert nincs az az erő, ami visszatartson attól, hogy élőben láthassak gorillákat, másrészt meg az az élmény, hogy a megtalálást követően 3 héten belül repülőre tudjak ülni és irány Afrika, ez egy hatalmas élmény, amiben bárcsak mindenkinek lehetősége lenne, aki csak akar.

Afrika, mint földrész nagyon vonzó lehet minden egzotikumok után vonzódó ember részére, mert soha sem látott rejtett kincsek vannak belső Afrikában. Mondhatjátok persze, hogy egy Kongó utazás az tele lehet veszélyekkel és az ismeretlen, az mindig is kockázatos. Ez így van. ezzel nem is akarok vitatkozni. De egyet szeretnék mondani. Egyrészt én imádom a veszélyeket és a kalandokat, másrészt ez az az iroda, akik már több, mint 10 éve szerveznek többek között Afrikába is utakat, olyan specialista, helyi idegenvezetők igénybevételével, akik tisztában vannak a helyi sajátosságokkal, előírásokkal és az összes betartandó szabályokkal. Mindezt teszik pontosan azért hogy a biztonságunk teljesen garantálva legyen és egyben térhessünk haza hatalmas élményekkel.

Kongó utazás

A Kongó utazás időpontjára nekem mindennel kész kellett ó, hogy legyek, egyrészt a munkahelyem vonatkozásában is, másrészt az összes iroda által előírt oltással, és szükséges egészségügyi eszközök és gyógyszerek beszerzésével. Azért fontosak ezek, mert nagyon sok olyan rovar, bogár, hüllő és miegymás található a dzsungelek közepén, amelyek akár veszélyesek is lehetnek valamilyen fertőzés vagy bármi más vonatkozásában is. De ebben a Kongó utazás kalandban pont ez a csodálatos, hogy fel lehet rá készülni, nincsenek váratlan dolgok és ebben az utazási iroda emberei is fantasztikus segítséget tudtak nyújtani, annak érdekében, hogy teljes nyugalomban tudjunk elutazni.

Éppen ezért akinek kétségei vannak, hogy bele merjen-e vágni egy ilyen kalandos utazásba, annak javaslom, hogy alapos utánajárást követően kezdjen bele az út szervezésébe.